Skip to main content

Ondernemer en scheiden

Lees verder

Ondernemer en scheiden? Dan spelen, behalve uw eigen belangen, ook de belangen van uw onderneming een belangrijke rol. Kies daarom voor een advocaat die kennis heeft over zowel het echtscheidingsrecht als over het ondernemingsrecht.

Scheiding als DGA of ZZP’er (ondernemer)

Bent u bijvoorbeeld directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een of meerdere B.V.’s of zelfstandig ondernemer met of zonder personeel (ZZP’er)? Dan komen er al snel vragen op die bij de gemiddelde scheiding niet aan de orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe moet het bedrijfsvermogen in de verdeling of afrekening van het vermogen worden betrokken?
  • In hoeverre kunnen of moeten opgepotte winsten (reserves) liquide worden gemaakt?
  • Wat is de rol van een rekening-courantschuld?
  • Hoe wordt het ondernemingsvermogen betrokken bij de berekening van alimentatie?
  • Hoe gaan we om met (eigen) pensioenvoorzieningen?

De belangen van uw onderneming

De beantwoording van al deze vragen vereist uiteraard maatwerk. De advocaten van Beumer Advocaten en Mediators beschikken over de benodigde expertise van zowel het familierecht als het ondernemingsrecht. Als u zich door ons bij laat staan, stellen we de belangen en de continuïteit van uw onderneming voorop. U kunt vertrouwen op een zakelijke en gestructureerde aanpak van de scheiding. Of u nu zelf ondernemer bent of de partner van een ondernemer.

Inzicht in de juridische en financiële situatie

Wij werken samen met uw eigen financieel adviseur(s), maar beschikken in ons netwerk ook over fiscalisten en business valuators met wie wij nauw samenwerken. Zo streven wij ernaar om u zo spoedig mogelijk inzicht te geven in de juridische en financiële situatie. U kunt dan met de juiste informatie in de hand tot een regeling komen via bemiddeling of mediation, of – wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn – de stap naar de rechter nemen.

Advies ondernemer en scheiden

Wenst u meer informatie over scheiding voor de DGA en zelfstandig ondernemer en wilt u liever direct een juridisch specialist spreken? Neem contact op met één van onze echtscheidingsadvocaten. Wij adviseren u graag.

Spreek onze specialist

Meer over ondernemen en scheiden

IB-ondernemer en draagkracht berekenen? Mr. Kim Beumer vertelt u graag meer over dit onderwerp.

Alles over scheiding